Ga naar de inhoud

Documentaire Hoogbegaafdheid

Op het kanaal van Npostart is een indrukwekkende documentaire te zien “Door de bomen” van 2Doc.nl.  De documentaire gaat over hoogbegaafde scholieren.

Op Facebook was een promo van de uitzending te zien en hier kwamen diverse hartverscheurende reacties op van mensen die dezelfde problemen ervaren en/of in dezelfde situatie zitten. Maar ook mooie tips, suggesties en ervaringen die mensen verder kunnen helpen.

Klik op onderstaande afbeelding om de documentaire terug te kijken.

Wij zijn zelf ook “ervaringsdeskundige” en herkennen de problematiek van hoogbegaafdheid en het onbegrip door de omgeving. Met name school, onderwijsinspectie, jeugdzorg en GGZ hebben veel macht en regelmatig treffen wij mensen die in deze systemen vermorzeld worden met alle ellende, pijn en trauma’s tot gevolg.

Wij zijn zelf “vrijgevestigde” coaches. We zijn bewust niet aangesloten bij een instantie of beroepsvereniging omdat wij niet belemmerd willen worden door indicaties, protocollen en behandelplannen. We stemmen onze ondersteuning af op het individu dat een hulpvraag heeft. Alles wat wij doen staat ten dienste van het herstel van de hulpvrager en de regie ligt ook zoveel mogelijk bij de hulpvrager.